Contact KLEURSTAAL GRATIS VERZENDING VANAF € 20,00 LEVERTIJD 1-2 WERKDAGEN 30-DAGEN Retourgarantie
 

Plakinstructie

Plakinstructie muurstickers

De muurstickers zijn ontworpen voor het gebruik binnenshuis.

De muurstickers plakken op bijna iedere gladde ondergrond zoals metaal, hout, glas, karton, papier, plastic, gladde geverfde muren (bij voorkeur geen verf op acrylaat basis of verf met een coating) enz.

Plak de sticker alleen op een schone en droge ondergrond. Laat een geverfde muur minimaal vier weken drogen, alvorens de muurstickers te plakken.

Plak de sticker niet binnen het bereik van het ledikant of het bed van een jong kind.

Wij raden af om de muurstickers op oneffen ondergronden te plakken, zoals gladvliesbehang met een structuur, structuurverf of grove wanden. 


Plakinstructie uni muurstickers. 

Voor de aanbrenginstructie kunnen we onderscheid maken in twee manieren van aanbrengen. Dat hangt af van welke sticker is aangeschaft. 

De uni muurstickers, tekststickers en gedetailleerde stickers worden voorzien van een applicatietape. 

De plakinstructie van deze stickers is te zien in deze video.


Plakinstructie fullcolour contourgesneden stickers 

Wanneer de sticker niet is voorzien van een applicatietape, dan geldt deze plakinstructie.

Bepaal eerst de positie van de sticker op de muur. Eventueel kan er een hulplijntje gezet worden op de muur. 

Kleine stickers zijn gemakkelijk alleen te plakken, voor grote stickers raden we aan om met zijn tweeën te plakken. 

Haal de sticker los van het rugvel / de achterkant. Pas er voor op dat de sticker niet dubbel vouwt of knikt. Let er op dat de plakzijde van de sticker niet in contact komt met een ander gedeelte van de achterkant van de sticker! Stickers kunnen uitrekken of scheuren als je de achterkant te snel wilt verwijderen. Voorzichtigheid is ook ten alle tijde geboden.

Plaats de muursticker na het verwijderen van de achterkant op de muur. Druk zachtjes aan. Bepaal of de positie goed is. Zo niet, haal de sticker voorzichtig los en plaats hem opnieuw. Tevreden met de plaatsing? Wrijf de sticker stevig aan. Werk van binnen naar buiten om eventuele luchtbellen eruit te wrijven. Blijft er lucht onder de muursticker? Haal voorzichtig het gedeelte tot aan de lucht los en wrijf opnieuw aan. Aanwrijven kan met een rakel of een zachte droge doek. Druk vooral de randjes stevig aan. 

Wens je de sticker na verloop van tijd weer te verwijderen? Geen probleem. De gebruikte lijm blijft niet op de muur achter wanneer de stickers worden verwijderd. 

De reiniging van de stickers. 

Gebruik een zachte droge doek. De stickers zijn waterafstotend, maar zullen beschadigen bij het gebruik van zeep, schuurmiddelen of oplosmiddelen. 


De stickers plakken het beste op een gladde ondergrond met schone goed opgedroogde verf. Op andere oppervlakten zal het de ene keer wat beter lukken dan de andere. Als de sticker niet goed plakt, adviseren wij spuitlijm voor het vergroten van de lijmkracht. Spuitlijm is te verkrijgen bij elke doe-het-zelf zaak.

Ook kan lijm op waterbasis gebruikt worden, wanneer de randen los laten. Te denken valt aan een prittstift. 

Let op: wij kunnen geen geld retourneren indien de muurstickers loslaten, nadat zij op oneffen, ruwe ondergronden, zoals spachtelputz, structuur, vliesbehang e.d. zijn geplakt, of op een niet goed gedroogde muur!

Plak (grote) stickers NIET direct boven babyledikantjes of wiegjes. Wanneer de stickers loslaten en bovenop de baby vallen, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Hou stickers buiten het bereik van kleine kinderen!